12 Aralık 2011 Pazartesi

Türkiye Suluboya Ressamları Müzesi

Seferihisar Belediyesi ve Türkiye Suluboya Ressamları Derneği Seferihisar'da Suluboya Ressamları Müzesi Kuracak.
Kanada Portre Ressamları Derneği tarafından dünyanın en iyi suluboya portre ressamı seçilen Atanur Doğan'ın Türkiye Suluboya Ressamları Derneği ve Müzesi kurma girişimleri Türkiye'nin ilk Cittaslow kenti Seferihisar'da gerçek oluyor.

Uluslararası Suluboya Derneği ile Seferihisar Belediyesi Türkiye Suluboya Ressamları Müzesini kurmak için kolları sıvadı.

Seferihisar Belediyesi, Atanur Doğan öncülüğünde kurulacak olan Türkiye Suluboya Ressamları Derneği'nin Genel Merkezi için yer tahsis edecek, Uluslararası Suluboya Derneği üyelerinin gezilerine ev sahipliği yapacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Suluboya, resim teknikleri arasında en zoru olup, resim sanatına mağara resimleriyle girmiş en eski resim tekniğidir. Türkiye Suluboya Sanatı için tarihi sayılabilecek bu organizasyona katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlaşma gereği Türkiye Suluboya Ressamları Derneğine ve Müzesi girişimlerine destek olacağız. Sayın Atanur Doğan'ı bu güzel girişiminden dolayı kutluyorum. Bu Türkiye Suluboya Sanatı için bir dönüm noktasıdır" dedi.

Konuyla ilgili akademisyenleri ve suluboya sanatçılarını, Türkiye Suluboya Ressamları Derneğini ve Müzesini kurmaya, içinde etkin görevler almaya davet eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Facebook üzerinde uluslararası ünlü suluboya ressamlarının heyecanla devam ettiği 10 binin üzerinde katılımın olduğu yarışmanın sonuçlanmasıyla dünyanın en iyi ressamlarının buluştuğu, en iyi 200 eser sahibini eserleriyle Seferihisar'a davet edeceğiz. Bu dönemde en iyi bulunan 200 eser Seferihisar'da sergilenecek.

Yine bu dönemde bu yarışmada dereceye giren ilk üç kişi Seferihisar'da bir hafta tatille ödüllendirilecek.

Dünyanın her köşesinde internet bağıyla örgütlenmiş milyonlarca takipçileri ve ressamlarına ev sahipliği ile Uluslararası Suluboya Derneği'nin sanat alanındaki heykel, duvar resmi, kum heykel, mozaik ve diğer tekniklerde gerçekleşecek benzer yarışmalara ve sergilerine ev sahipliğini Seferihisar Belediyesi olarak yapmayı, dünya sanatçılarını buluşturup eserler bırakmalarını yolunu açacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder