20 Aralık 2011 Salı

Facebook Topluluk Standartları

Facebook milyonlarca insanın birbirleriyle iletişim kurduğu küresel bir topluluktur. Tüm bu insanların kendilerine göre farklı fikirleri, idealleri ve kültürel değerleri vardır. Bu farklılığı göz önüne alarak herkesin, başkalarının haklarını gözetmek şartıyla, görüşlerini açıkça ifade edebilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Milyonlarca insan bir araya gelip kendileri için önemli şeyleri paylaştığında, tartışmalar ve gönderiler zaman zaman insanlar arasında anlaşmazlığa neden olabilmektedir. Bu sitede gerçekleşen fikir ve görüş alışverişlerinin, insanların gerçek hayatta evlerinde, işlerinde, çay bahçelerinde veya okullarında yaptıkları tartışmaları yansıttığını düşünüyoruz.Arkadaşlardan, akrabalardan, iş ve sınıf arkadaşlarından oluşan güvenilir bir topluluk olarak Facebook kendi düzenini kendi sağlamaktadır. Facebook kullanıcıları kuşkulu veya saldırgan buldukları içerikleri şikayet edebilmekte ve etmektedir. Küresel bir topluluğun ihtiyaçlarını ve çıkarlarını dengelemek amacıyla herkesten aşağıdaki içerik standartlarımıza riayet etmelerini bekliyoruz.

Tehditler
Üyelerimizin sitede kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz. Başkalarına şiddet uygulanacağı yönünde inandırıcı tüm tehditler kaldırılacaktır. Ayrıca şiddet örgütlerine verilen desteği de kaldırabiliriz

Kendine Zarar Vermeyi Yüceltme
Facebook kendine zarar verici davranışların benimsendiği bir yer değildir. İntiharın, vücut kesiklerinin, beslenme bozukluklarının ve yasadışı uyuşturucu kullanımının yüceltilmesine izin vermemekteyiz. İntihar tehditlerini çok ciddiye almaktayız ve bunlardan haberimiz olduğunda ilgili yetkililerle temasa geçmekteyiz.

Zorbalık ve Taciz
Bir topluluk olarak, birbirimize karşı saygılı olmayı son derece önemsiyoruz ve taciz şikayetlerini çok ciddiye alıyoruz. Kullanıcılarımız zorbalıkla karşılaştığında veya istemedikleri halde mesajlar, arkadaşlık istekleri vs. ile sürekli rahatsız edildiklerinde çeşitli yaptırımlar uyguluyoruz. Kullanıcılarımızı gerçek hayatta tanıdıkları kişilerle yeni bağlantılar kurmaya teşvik etmekteyiz. Öte yandan, tanımadığınız veya gerçek hayatta hiç karşılaşmadığınız kişilerle iletişime geçmenin tacizkar bir davranış olabileceğini lütfen unutmayın.

Nefret Söylemi
facebook nefret söylemine hoşgörü göstermez. Lütfen burada iletişim kurarkan birbirinize karşı saygılı olun. Fikirlerin, kurumların, olayların ve uygulamaların tartışılmasını teşvik etmekteyiz ancak insanlara ırklarından, etnik kökenlerinden, ulusal kökenlerinden, dini inançlarından, cinsel kimliklerinden, cinsiyetlerinden, cinsel tercihlerinden, sakatlıklarından veya hastalıklarından dolayı ayrımcılık yapmak koşullarımıza aykırıdır.
Sansürlenmemiş şiddet
Kullanıcıların kendi hayatlarında ve dünyanın farklı yerlerinde meydana gelen olayları paylaştıkları bir platform olmamıza karşın sansürlenmemiş aşırı şiddet barındıran içerikler görüldükleri yerde siteden kaldırılacaktır. İnsanlara veya hayvanlara karşı sadistik şiddet görüntüleri veya cinsel saldırı tasvirleri yasaktır.
Cinsellik ve Çıplaklık
Çıplaklığa ve pornografiye karşı sıfır tolerans politikası güdüyoruz. Müstehcen tüm içerikler kaldırılacaktır. Kuşkulu içerikleri paylaşmadan önce, sizin ve çevreniz üzerindeki etkilerini göz önüne alın.

Hırsızlık, Vandallık veya Dolandırıcılık
Dünyayı daha açık, daha entegre ve en nihayetinde daha iyi bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Hırsızlık, vandallık veya dolandırıcılık yaparak başkalarına zarar veren davranışlarda bulunmak, koşullarımıza aykırıdır.

Kimlik ve Gizlilik
Facebook gerçek insanların gerçek kimliklerini kullanarak bağlandığı ve paylaşımda bulunduğu bir topluluktur. Kendinizi Facebook'ta gerçek bilgilerle tanıttığınızda, herkesin birbirine güvenebildiği ve kendini güvende hissettiği bir ortam oluşmasına yardımcı olursunuz. Başkası taklit etmek, birden fazla hesaba sahip olmak veya yetkiniz olmadığı halde bir kuruluşu temsil etmek bu güveni tehdit eder ve koşullarımıza aykırıdır. Lütfen ayrıca başkalarının kişisel bilgilerini yayınlamaktan sakının.

Fikri Mülkiyet
Facebook'ta içerik paylaşmadan önce, lütfen bunu yapmaya hakkınız olduğundan emin olun. Telif haklarına, ticari markalara ve diğer yasal haklara saygılı olmanızı bekliyoruz.

Şifre Tuzakları ve Spam
Üyelerimizin güvenliğini ciddiye almaktayız ve gizliliklerine ve güvenliklerine yönelik girişimleri önlemek için yoğun çaba sarfetmekteyiz. Sizlerden de üyelerimize saygı göstermenizi ve izinleri olmadan kendileriyle ticari amaçlı iletişim kurmamanızı bekliyoruz.

Kötüye Kullanımı Şikayet Etme
facebook'ta koşullarımıza aykırı olduğunu düşündüğünüz bir şey görürseniz, bunu bize şikayet edebilirsiniz. Aldığım tüm şikayetleri incelemekteyiz ancak şikayet ettiğiniz kişiyi, kuruluşu veya içeriği siteden kaldıracağımızın garantisi olmadığını ve aynı şeyin birden fazla kez şikayet edilmesinin, inceleme sürecini hızlandırmayacağını veya bununla ilgili alacağımız kararı değiştirmeyeceğini lütfen aklınızda bulundurun.
Topluluğumuzdaki üyelerin çeşitliliği nedeniyle, size ters gelen veya sizi rahatsız eden bir şey, siteden kaldırılmasını veya engellenmesi gerektiren kriterleri karşılamıyor olabilir. Bundan dolayı, gördüğünüz şeyler üzerinde kişisel kontroller de sunuyoruz. Bu kontroller sayesinde sizi rahatsız eden insanları, Sayfaları ve uygulamaları kendilerinin haberi olmadan kolayca gizleyebilir veya engelleyebilirsiniz.
Koşullarımızı ihlal eden içerikler siteden kaldırılabilir ve bazı durumlarda yasal yollara başvurmamıza neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder