12 Aralık 2011 Pazartesi

Çocuk Meclisinin Yeni Üyeleri Mazbatalarını Aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı açılış oturumuyla 17.dönem çalışmalarına başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de katıldığı açılış oturumuyla 17. dönem çalışmalarına başladı. Üyeler, mazbatalarını Gökçek'in elinden aldı.

Çocuk Meclisinde düzenlenen oturum, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Çocuk Meclisi Başkanı Umut Bayraktar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Çocuk Meclisindeki üçüncü, başkan olarak da ikinci yılında olduğunu, deneyimleri doğrultusunda görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacağını söyleyen Bayraktar, 16 yıllık tecrübesiyle Türkiye'nin en eski ve en öncü Çocuk Meclisi olarak diğer belediyelere örnek olduklarını hatırlattı.

"Bizler burada seçme, seçilme, sorumluluk, rekabet, söz sahibi olma, birlikte karar alma gibi pek çok deneyim elde ediyor, çocuk haklarının anlamını anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz" diyen Bayraktar, çocuk dostu çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e de teşekkür etti.

Tanınmanın, anlaşılmanın, desteklenmenin, sevgi ve saygı görmenin çocukların da hakkı olduğunu dile getiren Bayraktar, gelecekte sağlıklı bir nesil yetişmesinin bugün verilen eğitimle ilgili olduğunu ifade etti.

Tüm dünyada çocuk hakkı ihlallerinin yaşandığına da dikkati çeken Bayraktar, herkesin çocukları dinleme ve fikirlerine saygı gösterme zorunluluğu bulunduğunu kaydetti. Bayraktar'ın konuşmasının ardından önergeler okundu ve sunulan altı önerge de üyeler tarafından kabul edildi.

-Gökçek'ten çocuklara "Twitter" ve "Facebook" tavsiyesi-

Açılış oturumunda Çocuk Meclisi üyelerine seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi ile 17 yıldır Türkiye'ye örnek olduğunu, bu yıl da birlikte önemli faaliyetler yürüteceklerini söyledi.

Çocuk Meclisinde hazırlanan tekliflerin Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirileceğini kaydeden Gökçek, "Sizin kararlarınız bizim kararlarımız olacak" dedi. Çocukların sorunlarının en iyi çocuklar tarafından tespit edilebileceğini söyleyen Gökçek, Çocuk Meclisi üyelerini yarın yapılacak Belediye Meclisi toplantısına davet etti.

Çocuk Meclisi folklor ekibinin çalışmalarına önem vermelerini isteyen Gökçek, çocuk oyunları konusunda araştırma yapılarak kitap haline getirilmesi, çocuk filmleri çekilmesi gibi önerilerini dile getirdi.

Çağın internet çağı olduğunu belirten Gökçek, çocuklara internet kullanmayı bilip bilmediklerini, Facebook ve Twitter kullanıp kullanmadıklarını sordu. Çocukların el kaldırarak yanıt verdikleri Gökçek, "Ankara Çocuk Meclisi hem Facebook'a hem de Twitter'a girmeyi artık öğrenmeli, bütün Türkiye'ye de örnek olmalı. Neden- Çünkü çağımızın alışkanlığı artık bunlar. Bunu da ihmal etmeyin. Bu konuda da öğretmenlerimiz sevgili yavrularımıza her şeyi öğretsinler" dedi.

Yeni dönemde yürütecekleri çalışmalarda çocuklara başarı dileyen Gökçek,

"İstikbalimiz olarak sizi görüyoruz. Siz ne yaparsanız ülkeniz için yapacaksınız, sizlere güveniyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Gökçek, konuşmasının ardından meclis üyelerine mazbatalarını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 17. Dönem üyeleri, toplam 9 merkeze başvuruda bulunan 2 bin 167 aday arasından seçildi. 150 asil, 150 yedek üye 20 Kasım Çocuk Hakları Günü'nde gerçekleştirilen seçimle belirlenmişti.

- ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder