7 Ocak 2012 Cumartesi

Polis, aradığı zanlıyı Facebook'tan buldu

İzmir'de, internet üzerinden takma isim kullanıp sahte parayla alışveriş yaptığı iddia edilen zanlının gerçek kimliği, ''Facebook'' hesabından tespit edildi.
Alınan bilgiye göre, internetteki bir alışveriş sitesinde cep telefonunu satışa çıkaran U.K, takma adıyla internet üzerinden kendine ulaşan kişiyle Bornova'da buluşup, 600 lira karşılığında cep telefonunu verdi. Bir süre sonra aldığı banknotların sahte olduğunu anlayan U.K, polise başvurdu.
Aynı yöntemle aynı takma ismi kullanan kişi tarafından 800 lira dolandırılan birinin de şikayetiyle İl Emniyet Müdürlüğü Huzur Timi ekipleri, zanlının takma ismi üzerinden gerçek kimliğine ulaşmak için yaptığı araştırmada, bir gazetenin internet sitesinde aynı takma ismi kullanan kişinin otomobil satış ilanı verdiğini tespit etti. Gazeteden kişinin e-posta adresini alan ekipler, bu sayede zanlının önce sosyal paylaşım sitesi ''facebook'' hesabına, bu hesapta kullandığı gerçek ismi E.A. (22) bilgisine ulaştı.
Zanlının çalıştığı yeri de aynı sitedeki bilgilerden belirleyen polis ekipleri, ''sahte para kullanmak'' suçundan sabıkası olduğu öğrenilen zanlıyı, çalıştığı markette gözaltına aldı.
Zanlının, sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder