11 Ocak 2012 Çarşamba

Facebook’ta kartopu randevusu

ESKİŞEHİR’de facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden kartopu savaşı çağrısına uyan yaklaşık 1000 kişi önceki gece 23.00 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’ndeki ESPARK Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Çoğunluğu Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversiteleri öğrencileri olan yaklaşık 1000 kişi kartopu savaşı yaptı. Yoldan geçen araçları durdurup üzerindeki karları alan öğrenciler, sivil ve resmi polis araçları ile tramvaylara kartopu attılar. Polisler zaman zaman öğrencileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. Öğrenciler, otomobilden çalan müzik eşliğinde oynadı.
Kastamonu’da 3 gündür aralıklarla devam eden yağış sonucu il merkezinde kar kalınlığı 30 santimi, yüksek kesimlerde 1 metreyi geçti, 300’e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Ilgaz Dağı Geçidi’nde zincirsiz araçlara izin verilmezken, İstanbul yolunda akşam kayarak yoldan çıkan 20 TIR ve otobüs nedeniyle ulaşım bir süre durdu.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya’da 57, Çankırı’da 114, Uşak’ta ise köy yollarının tamamı ulaşıma kapandı.
Afyonkarahisar-Sandıklı karayolu trafiğe kapandı, mahsur kalan araçlar 10 km’lik kuyruk oluşturdu.
Afyonkarahisar, Uşak, Kastamonu, Ankara, Burdur ve Çankırı’nın bazı ilçelerinde ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.
İzmir-Manisa karayolunda kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’de bazı köylerde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. 50 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ile Buldan ve Sarayköy dışındaki 16 ilçedeki okullar bir gün tatil edildi.
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan poyraz fırtınası, Gökçeada ve Bozcaada’ya deniz ulaşımını durdurdu.
Kaynak: hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder